Мартин Друмев

Роден 1998 година на 3-ти Януари. На 23 години.

Откъде съм

Роден съм във Велико Търново и до 5 годишна възраст живях в град Елена. След това се преместихме с родителите ми да живеем в София. Когато бях на 11 години отново се прибрах да живея в Елена до 14 годишна възраст. От 14 до 21 годишна възраст живях в Амстердам, Нидерландия. От 21 годишна възраст сбъднах мечтата си да живея отново в България. На този етап живея с бъдещата си съпруга – Боряна, в гр. София.

Как се научих да правя салта

Когато се преместихме в София, на 6 годишна възраст започнах да тренирам спортна гимнастика. За няколкото години успях да ВЛЯЗА в националният отбор по спортна гимнастика на България. Имам спечелени над 20 златни медала.

На 11 годишна възраст се отказах от спортната гимнастика, защото беше прекалено трудно за едно дете. Тренирах всеки ден, по 5-6 часа, а уикендите по 8-10 часа.

От 11 до 14 годишен не тренирах нищо и надебелях много. Не можех дори едно задно салто да направя. Когато майка ми ме взе при себе си в Нидерландия ми беше много скучно и започнах да тренирам Фрийрън и Паркур навън. Няколко месеца по-късно открих уникална зала и продължих с тренировките за още 1 година. След тази година осъзнах, че това не е точният спорт за мен и започнах да тренирам Тъмблинг. Бързо задобрявах, понеже основата от гимнастиката не я бях забравил.

Вече 8 години тренирам Тъмблинг и го обичам с цялото си сърце и душа.

През 2015 година започнах да се занимавам с Трикинг, това е вторият спорт в който се влюбих, макар и да бях скептичен в началото. Доста бързо успях да прогресирам в него, заради нивото ми в Тъмблинг-а.

В Тъмблинг и Трикинг сферата съм изградил репутация на световно ниво, защото първи съм стъпил 6 комбинации в света.

Татуировка на Васил Левски

За мен татуировката на Васил Левски означава Любов към Родината и Свобода. Татуирах си я през 2014 година, когато бях на 16 години. Исках докато съм в Нидерландия нещо да ми напомня за България и затова, че трябва да представя нашата страна пред света в друга светлина. С тъмблинга успях да покажа на света, че ние българите сме уникални, умни, борбени и изпълнени със страшна мощ!

Също така исках нещо да ми напомня, че аз принадлежа в България и при първа възможност трябва да се върна да живея в родината си. Това също е постигнато!

Татуировка на ключицата 力

Чикара, от Японски това означава Сила/Мощ. Тъмблинга и като цяло, моите два спорта са свързани с много сила и мощ. Винаги съм черпил сила от извора и от сърцето си. Няма значение колко си здрав и силен физически, истинската силата винаги идва от друго място.
За мен, силата има голямо значение в животът ни и го прави смислен и логичен. Без сила няма да можеш да отидеш на нивата, да прекопаеш градината си, за да се прехранваш. Силата и амбицията вървят ръка за ръка.

Бъдещи планове

Най-голямата ми мечта е до отворя собствена зала по Трикинг и Тъмблинг. Последно време се замислих, че не трябва да се ограничавам само с 1 зала. Защото например хората от Бургас няма да могат да идват до София всяка седмица, за да могат да тренират.

Мечтата ми е да направя зали из цяла България, за да могат хората свободно да тренират когато си поискат, а не да се чудят дали ще ги пуснат в дадената зала за 2 часа.